Skip to main content

Informatie over jouw Laserbehandelingen

Hoe werkt het nou exact? Raak ik al mijn haren definitief kwijt? Wat is het verschil tussen laserontharing en IPL. Op welke golflengtes werkt Laserstudio Noord. Je leest het hier allemaal.

HET VERSCHIL TUSSEN LASER-ONTHARING EN IPL

De termen IPL ontharing & laserontharing worden vaak door elkaar gebruikt. Beide bevinden zich binnen hetzelfde spectrum aan golflengtes, maar IPL maakt gebruik van meerdere golflengtes die zich direct vanuit de lamp verspreiden. Laser maakt gebruik van één enkele golflengte die als een rechte straal wordt afgegeven.

IPL en Triple Wave Lasers werken beide met licht dat zorgt voor warmteoverdracht. Via het haartje vindt de warmte zijn weg naar de haarwortel, waar het haarzakje wordt vernietigd.

IPL heeft een brede lichtbundel, terwijl de Triple Wave Laser uit één dunne, rechte en krachtige straal bestaat. Het licht van IPL verspreidt zich dus over een groter oppervlak en wordt daardoor afgezwakt.

De Triple Wave Laser vindt razendsnel en rechtstreeks zijn weg naar het haarzakje en dringt dieper door.
Bij behandeling met IPL zijn vaak meer behandelingen nodig om de haarzakjes definitief uit te schakelen. Bij behandeling met de Triple Wave methode is dat effect veel sneller bereikt. Ook is de kans groot dat er na behandeling met IPL weer haren terug komen omdat de haarzakjes niet vernietigd maar enkel beschadigd zijn.

Wij behandelen veel klanten die al eens eerder IPL geprobeerd hebben en toch weer veel haargroei hebben. 
Wil je echt definitief van je haargroei af? Kies dan voor laserontharing i.p.v. IPL.  De behandelingen zijn bij IPL vaak iets goedkoper, maar het resultaat is vaak niet blijvend.

Bedankt Tanja! Hier doe ik het voor:

“Ik ben een zeer tevreden klant van Laserstudio Noord. Evelien is erg professioneel, klantgericht en super aardig. Hier krijg ik echt persoonlijke aandacht en ze geeft ook nog eens waardevol advies. De behandelingen zijn altijd naar volle tevredenheid uitgevoerd en het resultaat is geweldig! Ik heb zoveel positieve reacties van familie en vrienden ontvangen. Super blij ik Laserstudio Noord 100% aan “

– Tanja Tukker

Zo fijn om te horen Simone:

“Ik ben heel persoonlijk en pijnloos behandeld. De zenuwen vlogen mij aan vlak voor de behandeling maar nadat ik  hartelijk werd ontvangen met een goed kop koffie en een geruststellend gesprek nam ik plaats op de stoel en heel eerlijk heb kan ik niet over pijn praten. De irritante haren op mijn kin zijn bijna helemaal weg. Volgens het behandelplan nog twee behandelingen en dan helemaal verlost. Super blij dat ik deze stap heb gezet”  

– Simone Klaver

HOE WERKT HET?

We gaan in details

Lees gerust!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, salons die claimen dat ze je voor 100% kunnen ontharen. Dit is simpelweg niet mogelijk. Er is geen laser op de markt die alle haren kan verwijderen.
Onze Triple Wave-laser verwijderd tussen de 75 en 95% van het haar (afhankelijk van jouw haar en huidtype).
Ieder mens is uniek en het resultaat is dan ook persoonsgebonden.
Lees hieronder waarom.

PIGMENT

De laser verhit pigment in de haartjes. Om die reden kunnen witte, grijze en erg blonde  haren niet behandeld worden. Rood haar is lastig, maar wel het proberen waard!
Laseren kan ook op een zongebruinde huid, echter hoe lichter de huid en hoe donkerder het haar, hoe effectiever de behandeling. Als je bij ons het lasertraject in gaat, raden wij het af om in die tijd onder de zonnebank te gaan.
We kunnen de effectiviteit van de behandeling dan niet garanderen.

HAARGROEI

Onder invloed van hormonen, stress, medicijngebruik of zwangerschap kunnen nieuwe haarzakjes geactiveerd worden.
Er zullen dus nagenoeg altijd wat nieuwe haartjes terug komen.
Wil je volledig haarvrij blijven? Dan adviseren wij om eens per half jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Onze haren groeien in fases. Ieder haartje die uit een haarzakje groeit, kent drie fases, van groei tot uitvallen:
Anageen (het haart groeit actief)
Catageen (het haar is in de overgangsfase)
Telogeen (het haar is in rust en valt uit)
Gemiddeld duurt deze cyclus 6-8 weken.

BEHANDELING

De laser kan alleen het haarzakje vernietigen van het haartje welke zich in de groeifase bevind. Het haartje zit dan namelijk vast aan het haarworteltje. Zo kan er via het haartje voldoende warmte worden afgegeven aan het haarzakje waardoor deze uitgeschakeld kan worden. Ongeveer 15% van onze haren bevinden zich tegelijkertijd in de benodigde groeifase. Dit betekend dat we niet ieder haartje kunnen vernietigen tijdens één behandeling. Wel zie je na iedere behandeling een afname van het haar.

Om alle haartjes te kunnen verwijderen is het noodzakelijk om iedere 4-6 weken een vervolgbehandeling te ondergaan. Hierdoor is gemiddeld na 8-10 behandelingen ieder haarzakje vernietigd.
Sommige klanten zullen na 6 keer behandelen al haarvrij zijn, maar in sommige gevallen kan het ook 10 behandelingen of meer in beslag nemen.


DOET HET PIJN?

Ontharen met de Triple Wave laser is nagenoeg pijnloos. Onze laserkop koelt tot -12 graden Celsius, hierdoor voel je alleen een lichte prikkel. 
Soms kan je ook warmte voelen. De warmte bouwt zich op in de huid tijdens de behandeling. Als de behandeling té warm wordt dan stellen de laser lager in of we gaan de huid tijdens het laseren koelen met koude lucht.

Ieder mens is uniek, en iedereen heeft een andere pijngrens. Ook zijn er momenten dat we beter in ons vel zitten en meer kunnen verdragen.
Sommige zones zijn gevoeliger dan andere.
Het laseren van de bovenlip zal gevoeliger zijn dan het laseren van de benen. Pijn is altijd per persoon verschillend en zal door iedereen anders ervaren worden. 


Voorbereiding

Voor de behandeling

 • 6 weken voor de behandeling en gedurende de gehele behandelperiode niet harsen en/of epileren, geen ontharingscrème en epilady gebruiken en/of bleken. Scheren mag wel, zo vaak als je wilt.
 • Laseren kan ook op de zongebruinde huid, toch adviseren wij om gedurende het lasertraject niet onder de zonnebank of actief in de zon te gaan. De laser ziet pigment, als de huidskleur gedurende het lasertraject varieert kunnen wij de effectiviteit van de behandelingen niet garanderen.
 • Gebruik 2 weken voor de behandeling geen zelfbruiner.
 • Op de dag van de behandeling geen cosmetica zoals make-up, bodymilk of deodorant gebruiken.
 • Het te behandelen gebied moet op de dag zelf (of avond van te voren) compleet geschoren zijn, zorg dat je GOED geschoren bent anders kan de behandeling pijn doen en is de laser minder effectief. 
 • Kom je voor het laseren van je bikinilijn en wil je je ondergoed aanhouden? Trek dan wit ondergoed aan, dit om schade aan het ondergoed te voorkomen.
 • Piercings in het te behandelen gebied moeten uitgedaan worden.
 • Zorg er voor dat je voor jouw afspraak gewassen en schoon bent, hygiëne vinden wij heel belangrijk. Bij onjuiste hygiëne zullen wij niet behandelen. Voor behandeling van de intieme zone’s geldt: douche je van te voren en haal voor de behandeling nog even een vochtig doekje bij je intiemzone langs.

Huidverzorging

Na de behandeling

 • Niet krabben of wrijven op de dagen na de behandeling. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen of littekens.
 • Ga niet naar de sauna, zwemmen of in de jacuzzi de eerste 24 uur na de behandeling. Douchen mag wel.
 • Niet trekken of plukken aan de haartjes, de haartjes vallen vanzelf uit ongeveer 10 dagen na de behandeling.
 • Na de behandeling kan de huid een beetje rood worden of er komen kleine bultjes. Dit is een normale huidreactie en gaat vanzelf over. Twijfel je over je huidreactie neem dan gerust contact met ons op.
 • Gebruik 2 dagen geen deodorant als de oksels behandeld zijn en rood of geïrriteerd zijn. 
 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren. Het gebruik van ontharings- crème mag pas na twee weken. Je mag niet harsen of epileren.
 • 2 weken na de laatste behandeling niet zonnen of onder de zonnebank, hierdoor kan hyper- of hypopigmentatie ontstaan.
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, gezondheid of zwangerschap voor elke behandeling door aan ons.
 • Je kan de  geïrriteerde huid eventueel insmeren met een pure aloë vera gel. Wij verkopen deze in de salon voor € 3,99

Mannen

Laserontharing is er ook voor mannen en is een zeer effectieve methode om ongewenste haren definitief te verwijderen. Het kan worden gebruikt op alle huidtypen (inclusief gebruinde huid), op elk lichaamsdeel en het hele jaar door.

Vrouwen

Heb jij als vrouw last van ongewenste haargroei in het gezicht, onder de oksels, bij de bikinilijn of op jouw benen? Laserontharing biedt de perfecte uitkomst.

Wil jij meer weten over cosmetische laserbehandelingen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op en boek een GRATIS intakegesprek met huidanalyse

Wij vertellen je graag alles over onze professionele, integere en persoonlijke werkwijze van Laserstudio Noord. Samen kijken we naar de beste aanpak om je wensen te laten vervullen.

Laserstudio Noord Behandelingen notitieboekje

Herhalen van de
laserbehandeling

 • Er zijn gemiddeld tussen de 8 en 10 behandelingen nodig, dit is afhankelijk van het type haar en huid. Elke haar maakt een groeifase door, omdat niet elke haar zich tijdens de behandeling in dezelfde groeifase bevind zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haren te kunnen behandelen. Lees hierover meer onder het kopje ‘info’.
 • De behandelingen moeten om de 4 tot 6 weken worden uitgevoerd, dit is afhankelijk van het te ontharen gebied. Het is belangrijk dat er zo weinig mogelijk word afgeweken van de behandelfrequentie. Een keer en weekje speling is niet erg, maar om de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen houden we 4 weken voor het gezicht en 6 weken voor het lichaam aan.
Contra-Indicatie Laserstudio Noord

Zijn er ook
Contra-Indicaties?

Is een van de onderstaande indicaties op jou van toepassing? Dan kunnen wij jou wellicht niet behandelen.

 • Diabetes
 • Huidkanker
 • Bloedziekte
 • Herpes op het te behandelen gebied
 • Koorts
 • Antibiotica, wacht 2 weken met behandelen
 • Medicijngebruik dat invloed heeft op gevoeligheid voor licht
 • Gebruik je huid-verdunnende zalf? Wacht dan 6 weken met laseren
 • Acute infecties , open wonden en huid en/of aderontsteking
 • Epilepsie of het gebruik van lichtgevoelige medicatie
 • Tatoeages of pigmentvlekken in het te behandelen gebied
  Grijze, of zeer blonde haren kunnen niet worden verwijderd omdat hier geen pigment in zit
 • Rondom de tepels als je borstprotheses hebt
 • Pacemaker of andere geïmplanteerde elektronische systemen
 • Onder de 18 jaar alleen met toestemming van ouders of verzorgers
 • Afgelopen 5 jaar kankertherapie gehad
 • Zit er Botox in het te behandelen gebied, wacht dan minimaal 4 maanden na de Botox behandeling
 • Zitten er fillers in het te behandelen gebied, dan kunnen deze sneller afbreken. Wacht tot de fillers zijn uitgewerkt.
 • Heb je permanente fillers, dan kunnen we de bovenlip niet behandelen.

Deze en alle andere indicaties dien je vooraf te melden. Bij twijfel altijd jouw huisarts raadplegen.

×