Skip to main content

Veilig en snel oorgaatjes prikken

Oorgaatjes prikken is gratis bij ons!
Je betaalt alleen voor de oorbellen die je uitkiest.

Je bent bij Laser Studio Noord aan het juiste adres als je waarde hecht aan 100% kwaliteit en veiligheid als het gaat om oorgaatjes prikken. Wij werken met STUDEX®,‘s werelds grootste fabrikant van instrumenten om oorgaatjes te prikken, huidvriendelijke oorbellen en nazorgproducten. We zijn officieël parner van de absolute marktleider en zijn hier erg trots op.

Ons STUDEX® System75™ instrument om oorgaatjes te prikken is 100 % veilig en hygiënisch. De prikoorbellen worden geleverd in steriele, individueel verpakte cartridges. In één soepele beweging wordt het oorgaatje geprikt en de sluiting correct op de steker bevestigd. We houden ons aan de strengste gezondheids- en veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat onze producten voldoen aan de richtlijnen van de EU alsook aan de normen van de FDA (Food and Drug Administration).

Huidvriendelijke materialen

Bij het kiezen van je oorbellen is het belangrijk om te weten welk materiaal er gebruikt wordt. Door materialen van topkwaliteit te kiezen, ondersteun je het genezingsproces het beste. Bovendien kan je allergische reacties voorkomen door weg te blijven van minderwaardige materialen.
 
Alle STUDEX oorbellen zijn huidvriendelijk. Ze voldoen aan – of overtreffen zelfs – de richtlijnen van de EU (Nikkel-wetgeving) alsook de richtlijnen van de FDA (Food And Drug Administration).

Oorgaatjes bij kinderen, zo gepiept

Het STUDEX® System75™ instrument is uitzonderlijk zacht en vrijwel geruisloos, zodat je kind niet schrikt tijdens het prikken van de oorgaatjes . De stekers en sluitingen zijn verpakt in steriele cartridges, die we rechtstreeks in het instrument plaatsen zonder de prikoorbellen ooit met zijn handen aan te raken. Veilig, hygiënisch en snel.

Meerdere oorbellen per oor

1 oorbel, 2 of je hele oor vol…?
Met het Studex systeem is het nauwelijks voelbaar.
Het gepatenteerde design van STUDEX® System75™ zorgt voor een zachte plaatsing van de oorbel. 

  Nazorg instructies

  Wat is de beste manier om je oorgaatjes te verzorgen?
  Zijn er dingen die je moet vermijden?
  Zijn er dingen waar je rekening mee moet houden bij een oorgaatje in het kraakbeen?


  De juiste nazorg voor snelle genezing

  Het belang van een juiste nazorg wordt nog vaak onderschat. Uit de statistieken blijkt dat het het grootste percentage complicaties en infecties na het prikken van oorgaatjes veroorzaakt wordt door het niet correct volgen van de nazorginstructies. Onderstaande nazorginstructies helpen je om het genezingsproces te bevorderen en eventuele complicaties te voorkomen.

  • Was je handen altijd grondig voordat je de oorbel of het oor aanraakt.
  • Breng het STUDEX® nazorgproduct na de eerste 24 uur twee keer per dag op de voor- en achterkant van het oorgaatje aan, zonder de oorbel uit te doen. Duw de oorbel zachtjes naar voren en achteren terwijl je het nazorgproduct aanbrengt.

  • In de tussentijd houd je de zone rond de oorbel droog

  • Laat de oorbel 6 weken onafgebroken in het oor zitten. (3 weken met STUDEX® Advanced) 

   Je kan infecties na het prikken van oorgaatjes voorkomen als je kiest voor steriele prikoorbellen en je oorgaatjes regelmatig verzorgt. Zorg er ook voor dat je de sluiting van de oorbellen (vlindersluiting) niet strakker aandrukt. Laat de sluiting in de inkeping van de steker zitten en controleer de juiste positie telkens wanneer je het oor reinigt. Wanneer de sluiting in de inkeping zit, kan er voldoende lucht bij het oorgaatje, hetgeen het genezingsproces bevordert.

  Wat kan je beter niet doen?
  • Raak je oorbel of oor niet onnodig aan.
  • Duw de sluiting niet strakker aan maar laat de sluiting in de inkeping van de steker zitten. Wanneer de sluiting in de inkeping zit, kan er voldoende lucht bij het oorgaatje, hetgeen het genezingsproces bevordert. Een te strakke oorbel kan leiden tot infectie.
  Wat kan je doen om het genezingsproces sneller te laten verlopen?
  • Laat de oorbel in de oorlel zes weken onafgebroken in het oor zitten.
  • Oorbellen in het kraakbeen moeten 12 weken  onafgebroken in het oor zitten.
  • Na de genezingsperiode mag je de oorbel uitdoen en vervangen door een andere oorbel die ook constant gedragen moet worden.
  • De eerste 6 maanden na het prikken van het oorgaatje raden we aan om enkel lichte oorknopjes te dragen. De steker moet gemaakt zijn van chirurgisch roestvrij staal of een ander huidvriendelijk materiaal. 
  • Vermijd haarlak, shampoo, zeep en andere producten in de buurt van het oor. Na het gebruik van shampoo moet je het oor spoelen met schoon water en vervolgens een STUDEX® nazorgproduct aanbrengen zoals hierboven beschreven.
  • Onmiddellijk na het zetten van de oorbel kan er een lichte zwelling en / of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits je de nazorginstructies opvolgt. In geval van overmatige pijn, zwelling en/of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

  Studex Advanced

  Een 2-in-1 piercing naverzorgings- en reinigingsmiddel voor optimaal huidherstel.

  Vervang je oorbellen sneller! 

  Oorbel in de oorlel: na slechts 3 weken
  Oorbel in het kraakbeen: na slechts 8 weken

  • Zonder schadelijke bestanddelen
  • pH-neutraal
  • Verzacht en kalmeert de huid
  • Sneller herstel
  • Antimicrobiële werking
  • Hydrateert de huid

  € 14,99

  Studex after piercing solution

  Studex after piercing solution is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de oren, te beginnen 24 uur na het prikken van de oorgaatjes.
  Met arnika en kamille voor een snellere genezing.

  € 3,50

  Onze collectie prik-oorbellen

  3mm bol verguld

  101
  € 7,99 p/st

  3mm bol chirurgisch staal

  102
  € 7,99 p/st

  4mm bol verguld

  103
  € 9,49 p/st

  4mm bol chirurgisch staal

  104
  € 9,49 p/st

  2mm zirkonia verguld

  108
  € 12,49 p/st

  2mm zirkonia chirurgisch staal

  109
  € 12,49 p/st

  3mm zirkonia verguld

  110
  € 13,49 p/st

  3mm zirkonia chirurgich staal

  111

  € 13,49 p/st

  4mm zirkonia verguld

  112

  € 14,49 p/st

  4mm zirkonia chirurgisch staal

  113
  € 14,49 p/st

  2mm witte steen verguld

  139
  € 11,49 p/st

  2mm witte steen chirurgisch staal

  140

  € 11,49 p/st

  3mm witte steen verguld

  141

  € 12,49 p/st

  3mm witte steen chirurgisch staal

  142

  € 12,49 p/st

  Daisy wit

  154

  € 14,99 p/st

  Daisy wit met roze

  157

  € 14,99 p/st

  Daisy roze

  159

  € 14,99 p/st

  Daisy euro white rainbow

  163

  € 14,99 p/st

  Novelty lieveheersbeestje

  174

  € 12,49 p/st

  Novelty eenhoorn chirurgisch staal

  230

  € 12,49 p/st

  Novelty flamingo chirurgisch staal

  241

  € 12,49 p/st

  Hart strass wit Chirurgisch Staal

  225

  € 14,99 p/st

   Veelgestelde vragen

   Hoe lang moet ik mijn prik-oorbel dragen?

   Laat de oorbel 6 weken onafgebroken in het oor zitten. Bij een piercing in het kraakbeen moet de oorbel 12 weken in het oor blijven. Wanneer je STUDEX® Advanced gebruikt, kan je de prikoorbellen al na 3 weken vervangen. Na deze periode mag je de oorbel uitdoen en vervangen door een andere oorbel die ook constant gedragen moet worden.
   De eerste 6 maanden na het zetten van de oorbel raden we aan om enkel lichte oorknopjes te dragen. De steker moet gemaakt zijn van chirurgisch roestvrij staal of een ander huidvriendelijk materiaal.

   Als je je pas geprikte oorgaatjes goed verzorgt, zul je er het meeste plezier van hebben.

   Doet het pijn?

   Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag, maar we kunnen je meteen geruststellen. Ons instrument zorgt namelijk voor een zachte en vrijwel pijnloze plaatsing van de oorbellen. Sommige mensen ervaren een licht prikkend en warm gevoel, maar de meesten geven aan dat het nauwelijks pijn doet.

   Heb ik toestemming nodig van mijn ouders/verzorgers?

   In Nederland heb je toestemming van je ouder of wettelijke voogd nodig als je jonger bent dan 16 jaar.
   Als je jonger bent dan 16 jaar moet de ouder of voogd trouwens ook aanwezig zijn bij het prikken van de oorgaatjes en in de studio het toestemmingsformulier ondertekenen.

   Vanaf welke leeftijd kan je oorgaatjes laten prikken?

   Wij prikken oorgaatjes bij kinderen vanaf 4 jaar.
   Voor baby’s zijn aparte oorbellen die iets kleiner zijn en langer gedragen kunnen worden.
   Omdat wij deze vraag zelden krijgen hebben wij deze collectie niet in huis.

   We raden aan te wachten met het prikken van oorgaatjes bij kinderen tot ze de belangrijkste vaccinaties hebben gehad. Als je niet zeker bent, raadpleeg dan de kinderarts. We raden ook aan om te wachten tot je kind het ook echt zelf wil. Sommige kinderen willen oorbellen op 5-jarige leeftijd, anderen op 15-jarige leeftijd terwijl sommige kinderen er nooit om zullen vragen.

   Mijn kind vindt het heel spannend, hoe pak ik dit aan?

   Als je kind zijn of haar oorbellen zelf mag kiezen, zal je kind vooral gefocust zijn op de leuke oorbellen. De manier waarop je dingen formuleert, is ook erg belangrijk.
   Vermijd akelige woorden zoals ‘schieten’ of ‘pistool’. Je kan beter gewoon zeggen: “Laten we je eerste oorbellen kiezen!”. 
   Na afloop krijgt je kind van ons een leuk puzzel/kleurboek en een echt 
   certificaat voor dapperheid en een welverdiende lolly.

   Kan ik zwemmen of sporten met mijn pas geprikte oorgaatjes?

   In het algemeen geldt dat je tijdens de genezingsperiode niet gaat zwemmen. Elke pas geprikte oorbel is immers een klein wondje, dat zo schoon mogelijk moet worden gehouden. Openbare zwembaden zijn vaak een broeihaard van bacteriën en zwembaden met chloor kunnen problemen veroorzaken omdat chloor de huid kan uitdrogen en irriteren.
   Als je toch wil zwemmen tijdens de genezingsperiode, kan je STUDEX® Advanced gebruiken. Naast het normale gebruik (2 keer per dag), wordt het aanbevolen om het product ook meteen aan te brengen na het zwemmen.
   Vergeet niet om eerst je handen te wassen en eventueel zand op het oor met water weg te spoelen.

   Kunnen oorgaatjes weer dichtgroeien?

   Pas geprikte oorgaatjes zouden dichtgroeien als de oorbellen uitgedaan worden. Daarom moeten de oorbellen minstens 6 weken (oorlellen) of 12 weken (kraakbeen) onafgebroken gedragen worden. Wanneer je STUDEX® Advanced gebruikt, kan je de prikoorbellen al na 3 weken. Het duurt tot 6 maanden tot de oorgaatjes volledig genezen zijn.
   Gebruik gedurende die tijd enkel stekeroorbellen en vermijd oorbellen met een haakje. De steker moet gemaakt zijn van chirurgisch roestvrij staal of andere huidvriendelijke materialen
   Zodra de oorgaatjes volledig genezen zijn, kunnen ze niet meer dichtgroeien. De binnenkant van het piercingkanaal wordt bedekt met huid, waardoor het “wondje” dat door het prikken is ontstaan, wordt afgesloten. Soms kan het echter lijken alsof het oorgaatje is dichtgegroeid, omdat genezen oorgaatjes gewoonlijk talg afscheiden als er een tijdje geen oorbellen worden gedragen.

   Mijn oorgaatje is ontstoken, wat moet ik nu doen?

   Je kan infecties na het prikken van oorgaatjes voorkomen als je kiest voor steriele prikoorbellen en je oorgaatjes regelmatig verzorgt. Zorg er ook voor dat je de sluiting van de oorbellen (vlindersluiting) niet strakker aandrukt. Laat de sluiting in de inkeping van de steker zitten en controleer de juiste positie telkens wanneer je het oor reinigt. Wanneer de sluiting in de inkeping zit, kan er voldoende lucht bij het oorgaatje, hetgeen het genezingsproces bevordert.

   Na het prikken van oorgaatjes is het enorm belangrijk dat je de nazorg-instructies correct opvolgt. Als je oorgaatjes volledig genezen zijn en je toch moeilijk nieuwe oorbellen van andere fabrikanten kan verdragen, heb je misschien een allergische reactie op dat materiaal. In dit geval raden we je aan om die oorbellen uit te doen en STUDEX Advanced te gebruiken totdat de infectie verdwenen is. Daarna kan je kiezen voor huidvriendelijke oorbellen, waarvan je weet dat je ze kan verdragen. Kies altijd voor materialen die goed zijn voor je.

   Zelfs bij oorgaatjes die al lang genezen zijn en waar je nooit problemen mee gehad hebt, kan er toch nog een infectie optreden. Dit kan gebeuren door kleine scheurtjes die b.v. veroorzaakt kunnen worden doordat je oorbellen blijven haken bij het uit- of aandoen van kleding. In dit geval kan je ook STUDEX® Advanced gebruiken om je oren te verzorgen. Je kan dan best een tijdje overschakelen naar kleine stekeroorbellen.

   Onmiddellijk na het prikken van het oorgaatje kan er een lichte zwelling en / of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits je nazorg-instructies correct opvolgt.
   In geval van overmatige pijn, zwelling en/of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

   ×