Skip to main content

Hoe werkt het?

De behandeling voor het verwijderen van je tatoeages wordt met de Picolaser gedaan. De Picolaser werkt door middel van krachtige lichtpulsen die precies op de tatoeage inkt op de huid worden aangebracht. Door de kracht en snelheid van de flits breken de inktmoleculen af. Het immuunsysteem van uw lichaam absorbeert de inkt. Vervolgens wordt de inkt op natuurlijke wijze afgevoerd via het lymfesysteem. PicoSecond staat voor: Pressure Wave-technologie. De PicoSecond maakt gebruik van de nieuwste technologie om inkten en pigment vlekken te verwijderen, namelijk het leveren van ultrakorte picoseconde energie pulsen in de huid. Doordat de puls zo kort is wordt alleen de inkt heet en blijft het omliggende weefsel gespaard.

Dit resulteert in een gavere huid met minder behandelingen en aantasting van de huid.
Het verwijderen van een tatoeage is niet pijnloos. Daarom hebben wij een apart huidkoelsysteem die ijskoude lucht blaast op de huid.
Ook koelen we vooraf met een ice-pack.
Hierdoor raakt de huid licht verdoofd en voel je minder van de laser.
Dit koelen helpt tegelijkertijd tegen het verbranden van de huid, wat er weer voor zorgt dat de genezing mooier verloopt.

Is laseren veilig?

Het weg laseren van een tatoeage is niet zonder risico’s. Dit komt doordat er in het verleden veel inkten worden gebruikt in tatoeages waar giftige stoffen in zitten die bijvoorbeeld kankerverwekkend werken of allergische reacties kunnen veroorzaken.
Sinds 2003 zijn er strengere eisen gekomen voor de inktsoorten waar tattooshops mee mogen werken.
Echter zijn er nog steeds tattooshops die verkeerde inkt gebruiken. Vooral de felle kleuren inkt kunnen gifstoffen bevatten.

De inkt van je tatoeage zit ingekapseld in je huid. De laser laat de inkt in hele kleine deeltje uiteen spatten en deze komen in de bloedbaan terecht. Het lichaam ruimt de inktdeeltjes op want dit zijn lichaamsvreemde stoffen.
Zitten er giftige stoffen in de tattoo inkt, dan komen deze elke 8 weken in de bloedbaan terecht en dus ook langs de organen.

Je kan nooit 100% zeker weten of er juiste inkt is gebruikt in jouw tattoo, maar als je daar aan twijfelt, is het goed om te weten dat het dus wel gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Echter, heb jij een gezond lichaam dan kan je lichaam deze gifstoffen goed afvoeren zonder problemen.

Ook kan jouw huid allergisch reageren op het vrijkomen van de inktdeeltjes. Zitten er bijvoorbeeld sporen van nikkel in de inkt en ben je hier allergisch voor, dan kan je hier met het laseren last van krijgen.

Contra-indicaties tatoeage verwijderen Laser Studio Noord..

Contra – indicaties

Is een van onderstaande indicaties op jou van toepassing? Dan kunnen wij je helaas niet behandelen zonder nadrukkelijke toestemming van jouw arts. Wil je hier meer informatie over dan kunnen we dit uiteraard persoonlijk toelichten.

 • Heb je een litteken op de plek van je tattoo? Dan moet deze minimaal 1,5 jaar oud zijn.
 • Tattoos moeten minimaal 3 maanden oud zijn om ze te kunnen laseren.
 • Gebruik je medicijnen? Vraag dan vooraf aan jouw arts of deze medicijnen lichtgevoeligheid kunnen veroorzaken. Als dit het geval is kan je namelijk pigmentvlekjes krijgen.
 • Ben je aan de antibiotica? Wacht dan minimaal 6 weken. Door het gebruik van antibiotica kan het pigment in de huid verschuiven waardoor je blijvende pigmentvlekjes kan krijgen.
 • Diabetes
  Heb je diabetes? Dan heb je een grotere kans op verstoorde wondgenezing en ben je gevoeliger voor infecties. Laat je tattoo weghalen in het ziekenhuis of een kliniek die geregistreerd is in het BIG register.
 • Kanker of kanker gehad
 • Nierziekte
 • Bloedstollingsziekte
 • Immuunstoornis
 • Hart en vaatafwijkingen
 • Chronische huidziekte
 • Gebruik van anistollingsmiddelen
 • Zwanger of borstvoeding
 • Koorts
 • Verbrande huid
 • Metalen prothesen
 • Pacemaker
 • HIV / Aids / Hepatitis
 • Vitiligo
 • Infecties van de huid
 • Psoriasis / eczeem
 • Botox / fillers
 • Chemische peelings
 • Bruin door zon of zonnebank

  Stel ons op de hoogte als een van onderstaande indicaties op jou van toepassing is.
 • Epilepsie
 • Huidproblemen
 • Allergieën
 • Overgevoeligheidsreacties
 • Verstoorde wondgenezing
 • Medicijngebruik

Resultaten

Resultaten zijn per persoon en per tatoeage verschillend. Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe diep is de tattoo gezet, hoe oud is de tattoo, wat voor inkt is er gebruikt, is de tattoo door een professional of amateur gezet, is de huid gevoelig voor pigmentvlekken etc.

LITTEKENS

Tegenwoordig kunnen tatoeages heel fijn en ondiep gezet worden, vroeger werden tatoeages over het algemeen veel dieper in de huid gezet. Daardoor ontstaat sneller littekenweefsel. Is er littekenweefsel aanwezig in jouw tatoeage? Dan blijf je dit zien als de inkt weg is. Houd er rekening mee dat je tattoo of delen van je tattoo zichtbaar kan blijven als een “wit” litteken.
Er is altijd kans op litteken vorming na het verwijderen van jouw tatoeage, verzorg jij je tattoo goed na het laseren en breng je de juiste crème aan? Dan wordt deze kans aanzienlijk kleiner! Voor de beste resultaten is goede nazorg echt noodzakelijk!

PIGMENTVLEKKEN

De Picolaser ziet pigment. Hoe meer pigment er van nature in de huid aanwezig is hoe lastiger het voor de laser is om onderscheid te maken tussen de huid en de tatoeage. Ga om die reden de gehele behandelperiode niet met de tattoo in de zon of onder de zonnebank. Doe je dit wel? Dan is de kans op hypopigmentatie (witte vlekjes) of hyperpigmentatie (donkere vlekjes) heel groot.
Mensen met huidtype 5 en 6 (bruine en zeer bruine huid) kunnen niet behandeld worden met de Picolaser.
Ook als je niet in de zon komt met de behandelde tatoeage kunnen er pigmentvlekjes achter blijven op de huid.
Met de juiste nazorg verklein je dit risico. Soms trekken pigmentvlekjes uit zichzelf weer weg, maar er zijn mensen die altijd wat pigmentvlekjes blijven zien op de plek waar ooit de tattoo zat.

Na 3 keer
Voor
Na 5 keer
Voor

 ⭐⭐⭐⭐⭐

Dit vinden onze klanten

“Ik ben na de eerste behandeling al super tevreden. 

Evelien doet het super! Ze heeft mij alles goed uitgelegd en nu al goed resultaat. Scheer nu al per week nog maar 1 keer wat kleine stoppels weg. En dat na 1 behandeling. Echt top! Over een paar weekjes mijn 2e behandeling gepland staan.”

– Roos

” Evelien neemt echt de tijd om je goed te informeren en zorgt ervoor dat je behandeling zorgvuldig gedaan word. Heb alles prettig ervaren dus echt een aanrader!”

–  Tom B.

” Evelien neemt de tijd voor je, legt goed uit wat er gedaan word. Ben met 1 zone begonnen maar resultaat is snel merkbaar dus inmiddels zijn het al twee zones waar aan gewerkt word 😉 “

–  Esther Vd M.

” Snelle Reactie op vragen en een professionele en tegelijkertijd relaxte houding van de eigenaresse. Het geeft een vertrouwd gevoel. Ik bezoek de salon graag! Snel resultaat! “

–  Janneke B.

” Onwijs leuke en vriendelijke dame! Neemt de tijd voor het intake gesprek en legt de behandeling duidelijk uit. Nu 2 behandelingen gehad en super tevreden met het resultaat!”

–  Adrie vd E.


⭐⭐⭐⭐⭐

– Joyce v.d.W

⭐⭐⭐⭐⭐

– Edwin

“Zeker een aanrader! Goede prijzen en fijne service. Ze legt alles duidelijk uit en stelt je op je gemak”

– Irene V.

“Super leuke en deskundige meid. Neemt de tijd. Werkt schoon en zorgvuldig.”

– Leonieke S.

“Last van haren op mijn schouders/bovenrug. Ben 2x geweest in haar leuke/nette salon en al een geweldig resultaat! En voor een goede prijs”

– Gertjan 

“Evelien is vriendelijk en professioneel.
Eerlijk over de behandeling en het aantal herhalingen wat nodig is.
Ik raad Laser Studio Noord zeker aan!”

– Marloes v.D

“Last van een aantal haren op mijn schouders/bovenrug. Nu nog maar 2x geweest in haar leuke salon en al een geweldig resultaat! En voor een veel lagere prijs dan de meeste andere aanbieders.”

– Michel B.

  Tarieven tatoeage verwijderen

  Op onze tarievenpagina vind je alle kosten per cm². Twijfel je over het formaat van je tattoo of bestaat je tattoo enkel uit lijnen? Stuur ons dan een foto, dan krijg je van ons een juiste prijsindicatie.

  ×